Nasza filozofia
Esperienza
doświadczenie w gotowaniu
i dobieraniu win
Tradizione
tradycja w naszych
recepturach
Amore
miłość do włoskiej
kuchni
Passione
nieustanna słodka pasja
w dążeniu do doskonałości
Cztery pomysły
Portobello to cztery pomysły na mocne odczuwanie włoskich smaków, to cztery dowody na to że Włochy są wyjątkowe i nie potrzeba nam innych smaków, to cztery nogi, które niosą nas przez życie razem z naszymi gośćmi, to: włoska kuchnia, nieziemskie desery, wyjątkowe wina i oryginalne włoskie delikatesy.
Pod jednym dachem mamy aż cztery pomysły na to jak spędzić u nas czas, tak aby dla każdego znalazło się coś wyjątkowego. Połączyliśmy to co najlepsze z Włoch, by przenieść naszych gości w inny wymiar odczuwania.
La Nostra Cucina
Sercem Portobello jest tradycyjna kuchnia włoska i wyjątkowe desery. Żyje w nas włoskie serce, które buduje pozytywną energię i pobudza nasze ciągłe pragnienie do doskonalenia się nie zapominając przy tym o tradycji, prawdziwych włoskich korzeniach i tamtejszych produktach.
Nasza kuchnia jest wyrazem naszych podróży do ukochanej Italii, połączeniem naszej wiedzy, doświadczenia i miłości do najlepszych produktów. Nasza kuchni to kuchnia rzemieślnicza, w której codziennie powstają ręcznie robione makarony, ravioli i gnocchi. To kuchnia dojrzałych ludzi zafascynowanych, odkrywających coraz to nowe obszary włoskich smaków. Do przygotowania potraw jak i do naszej pizzy używamy certyfikowanych DOP i IGP włoskich wędlin i serów które dodatkowo można kupić w naszych włoskich delikatesach Salumeria.
Jesteśmy jedną z niewielu restauracji włoskich w Polsce, które otrzymały certyfikat Ospitalità Italiana. Portobello od 2017 roku jest wpisane do światowego rejestru włoskich restauracji nagrodzonych znakiem jakości Q. Z rąk Ambasadora Włoch otrzymaliśmy certyfikat Ospitalità Italiana, który potwierdza wysoki standard obsługi, doskonałej jakości produkty używane do gotowania oraz oryginalne włoskie receptury. Co roku przechodzimy kontrolę, aby utrzymać nasze usługi na najwyższym, prawdziwie włoskim poziomie.
Buonissima!
Buonissima (z wł. Przepyszna!) to kulinarna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka Justyna Czekaj-Grochowska prezentuje regionalne produkty i typowe potrawy dla włoskiej kuchni w swojej książce. Doświadczenie i praca w swojej restauracji Portobello w Krakowie nadaje tej książce autentyczności, staje się swoistego rodzaju poradnikiem i wspomnieniami z restauracyjnej codzienności w Portobello.
To książka kulinarna o wyjątkowej formie, zawierająca ponad 100 łatwych przepisów na dania kuchni włoskiej. Została zrecenzowana przez sławy telewizji takie jak : Jerzy Stuhr, Elżbieta Penderecka oraz Robert Makłowicz. Książka jest dostępna do kupienia w restauracji oraz na stronach internetowych księgarni w całej Polsce.