Gault&Millau 2017

dsc_0813

Praz drugi nasza restauracja została wpisana do żółtego przewodnika Gault&Millau.

 

 

 

 

25 Listopada 2016 Pałac w Wilanowie. Warszawa

25 listopada w piątek wieczorem w Oranżerii Pałacu w Wilanowie w Warszawie mieliśmy przyjemność gościć z włoskimi smakami z okazji wydania 3 edycji książki Sukces jest Kobietą, której jedną z bohaterek była Justyna Czekaj-Grochowska, autorka książki Buonissima!  Została poproszona na scenę, gdzie wręczono najnowsze wydanie książki z kobietami biznesu. Wieczór był pełen gorących emocji i wspaniałych włoskich smaków serwowanych przez Portobello.

17-20 Listopad 2016 – Biała Trufla z Alby

 

 

Białe trufle to wyjątkowe grzyby, są szlachetne i intensywne w smaku. Potrzebują kompletnej oprawy  w daniu, aby nic nie przyćmiło ich mocnego smaku i zapachu. Od 17 do 20 Listopada serwujemy trzy dania w połączeniu ze świeżą truflą z Alby z regionu Piemont. To wyjątkowe wydarzenie, które na długo zapadnie w pamięci wszystkich tych, którzy odwiedzą w tym czasie Portobello.

27- 30.10.2016 TARGI KSIĄŻKI W KRAKOWIE

Targi książki w Krakowie odwiedziły w tym roku tłumy chętnych poznania ciekawych książek, autorów i innowacyjnych technologii. Rozdaliśmy setki podpisów i dedykacji, opowiadaliśmy o włoskiej kuchni i rozdawaliśmy małe tarty pieczone z przepisów z książki Buonissima. Nasze stoisko Wydawnictwa Filo przyciągało włoską energią i słodkim zapachem małych dolcetti.

29.10.2016 Gazeta Krakowska i Małopolanie gotują

 

W sobotę ukazał się artykuł o kuchni włoskiej Buonissima! Jak zrobić dobry makaron i czy zawsze wychodzi tak samo.

28.10.2016 Gazeta Wyborcza

cjg_s

 

Ekspresyjna kuchnia włoska, rzucanie garnkami i wspaniały makaron , w którym nie trudno się nie zakochać. Piątkowe wydanie Gazety Wyborczej z dodatkiem Co jest Grane 24 z autorką Buonissima! na okładce.