Magazyn kulinarny na gorące Lato 2017 !

2017_PORTOBELLO_200x270_LATO_okładka

6 MAJA – EWA GOTUJE

18301645_1059548997479219_909787409964421760_n[1]

6 MAJA Portobello z Justyną Czekaj Grochowską gościli w programie Ewy Wachowicz

Formaggio Piras SARDINIA

Kwiecień 2017

Do naszej Salumerii sprowadziliśmy ekologiczne sery owcze z Sardyni wytwarzane na podpuszczce roślinnej oraz bez laktozy. To ogromny krok do najwyższej jakości produktów, które można zabrać do swojego domu!

NEWSGASTRO – wywiad

_MG_0841 — kopia

…Ta kobieta może być przykładem dla wielu polek! Dlaczego? Sami zobaczcie. Przedstawiamy wywiad z Szefową i właścicielką restauracji „Portobello” Justyną Czekaj-Grochowską.
NG – Skąd narodziła się w Pani pasja i zamiłowanie do kuchni? Był jakiś moment przełomowy, w którym zrozumiała Pani , że to właśnie tą drogą chce podążać?
Wszystko zaczęło się od niewinnego wyjazdu do Włoch, do pracy w kuchni w małej trattorii, w niewielkim miasteczku w Emilia Romagna. Restauracja słynęła z ręcznie robionego makaronu, ravioli, tradycyjnego sosu bolognese oraz pszennego placka, piadiny. To tam nauczyliśmy się od samego szefa, czym jest cieniutki plasterek szynki po 100 euro za kilogram dla wyjątkowych gości oraz jak dbać o nich osobiście, aby wracali i czuli się wyjątkowo. Poznaliśmy człowieka pełnego poświęcenia, znającego wartość każdego produktu. Niedługo po tym sami z mężem podjęliśmy decyzję o otworzeniu swojej restauracji. Stawialiśmy na jakość i pasję do gotowania. Zainwestowaliśmy wszystkie nasze oszczędności i ciężko pracowaliśmy, tak jak szef z Italii. ….

ciąg dalszy:

http://newsgastro.pl/osobowosci/justyna-czekaj-grochowska/

 

WIOSNA Z LA BELLA CUCINA!

2017_PORTOBELLO_200x285_WIOSNA_okładka (1)

MAGAZYN LOUNGE O PORTOBELLO

Lounge w swoje 9 urodziny świętując 90 numer opublikował wywiad z gościem specjalnym Justyna Czekaj Grochowska oraz restauracją Portobello!